Rețeta zilei//Răsfăț de weekend – Prăjitura „Brownie Light”
Plusul în această rețetă este că nu avem făină albă în compoziție, nici grăsimi și totuși este o bunătate, deci se poate mânca și sănătos, și gustos. Coniacul din compoziție puteți să-l înlocuiți cu ceai negru/verde sau suc de mere. Astfel, prăjitura va putea fi consumată și de pici.
Ingrediente
-
Prune uscate 250 g
-
Coniac 100 ml (sau ceai/suc de mere)
-
Cacao pudră 50 g (de ex, cacao neagră Dr.Oetker)
-
Ouă 4 buc
-
Smântână 250 g (sau iaurt)
-
Zahăr 1 00 g
-
Bicarbonat de sodiu 1 lingurițe
-
Amidon alimentar 1 lingurițe
-
Fulgi de ovăz 100 g (sau faină de ovăz gata măcinată)
-
Migdale 50 g (sau nuci)
Pași de urmat
-
Coniacul îl incălziți și puneți în el 125g de prune uscate tăiate bucățele mici.
-
Într-un robot sau cu blenderul mixați bine cacao cu restul de 125g de prune uscate – să fie ca o cremă moale.
-
Adăugați la această compoziție ouăle, zahărul, bicarbonatul, smântâna și amidonul. Blendați sau mixați bine amestecul.
-
Fulgii de ovăz și migdalele se macină bine și se adaugă la restul ingredientelor. Amestecați bine să nu fie cocoloașe.
-
Și ultimele adăugați prunele înmuiate în coniac, amestecați.
-
Turnați compoziția într-o tavă rotundă cam de 28cm diametru – așternută cu hârtie de copt (sau de silicon).
-
Coaceți prăjitura la 200 de grade, cuptor preîncălzit, cam 30-40 de minute, apoi o scoateți și lăsați să se racească bine.
-
Și gata, porționați, savurați si va bucurati de o siluetă frumoasă. O puteți servi cu o glazură, de exemplu cacao și nuci.
Poftă Bună!
-
Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
-
Timp de preparare: 60 min
-
Dificultate: ușor
-
Timp total de pregătire: 15 min