În cadrul unui studiu efectuat pe 1.787 de americani cu vârste cuprinse între 19 și 32 de ani, a fost demonstrat efectul negativ al rețelelor sociale asupra sănătății.
Persoanele ce au luat parte la studiu au fost întrebate câte rețele sociale din cele 11 opțiuni (Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat, Google Plus, Tumblr, Pinterest, Linkedln, Reddit și Vine) utilizează.
Cercetătorii au ținut cont și de o serie de proceduri standarte pentru a evalua starea mentală a pacienților și riscul apariției unei depresii.
Rezultatele au demonstrat că, la persoanele ce folosesc între 7 și 11 rețele sociale dintre toate opțiunile, riscul de a confrunta o depresie este de 3 ori mai mare decât la cele ce utilizează doar două.
Conform declarațiilor lui Brian A. Primack, această vizibilă legătură, ar trebui să-i determine pe doctori să reflecteze asupra ideii de a-i întreba pe pacienții ce suferă de depresie sau anxietate, numărul rețelelor sociale utilizate.
Chiar dacă, faptul că rețelele sociale pot cauza depresii nu este un lucru demonstrat, descoperirea este una importantă, ce ar trebui să atragă atenția mai multor experți.