(VIDEO) Troiene în toiul primăverii! Salvatorii au ajutat mai multe persoane aflate în dificultate

Ala Găină

Troiene în toiul primăverii! A nins puternic noaptea în mai multe raioane din nordul țării, iar vântul puternic și viscolul au dat peste cap circulația pe drumurile naționale. Salvatorii din nord au avut o misiune dificilă din cauza zăpezii.

Un autocar școlar, cu 10 copii și 2 maturi, a rămas blocat pe traseul din satul Moșeni din raionul Râșcani. Timp de 20 de minute, salvatorii au reușit deblocarea autovehiculului și tractarea acestuia spre o porțiune curată a traseului. Potrivit IGSU, pasagerii autocarului nu au avut de suferit.

Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au tractat alte 4 automobile pe același traseu în care se aflau 8 persoane. De ajutorul echipelor de pompieri a fost nevoie și în satul Borosenii Noi, unde salvatorii au tractat din zăpadă un microbuz de rută fără pasageri.

Din cauza ninsorilor puternice se circulă cu dificultate spre și dinspre România prin regiunea de nord și vest a frontierei de stat. În prezent, este sistată circulația prin punctele de trecere Costești-Stânca, Lipcani- Rădăuți Prut și Sculeni-Sculeni.

Administrația de Stat a Drumurilor anunță că utilajele de deszăpezire au intervenit au intervenit în raioanele Briceni, Ocnița, Edineț, Rîșcani, Dondușeni, Soroca, Drochia, Glodeni, Rîşcani, Bălți, Sîngerei, Florești, Fălești, Ungheni și Orhei. Până în data de 8 aprilie este valabil codul galben de înghețuri pentru raioanele din centru și nord.