covid

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Zi neagră pentru Republica Moldova. Într-o singură zi au decedat 11 persoane din cauza COVID-19

11 persoane au decedat doar într-o singură zi din cauza noului tip de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 261. În același timp, potrivit Ministerului Sănătății, încă 54 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 478 de teste de laborator. 53 cazuri cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă). De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost confirmate 7147 de cazuri de COVID-19.

Mai multe

Ambulante noi pentru Moldova

Ambulanțele noi au ajuns deja în Republica Moldova

24-04-2018 13:20

10 ambulanțe noi din totalul de 69 procurate au ajuns în țară, iar până la sfârșitul acestei luni urmează să fie livrate încă 59. Ambulanțele vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90%, din zonele Centru, Nord, Sud și Găgăuzia.

Unităţile de transport corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar aparatajul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care precizează că aceasta este doar o prima etapă de modernizare a asistenței medicale de urgență prespitalicească.

273 mln. lei a alocat Guvernul în acest an pentru achiziționarea a încă 168 de ambulante, 35 unități de tip „C” (Ambulanțe terapie intensivă) și 133 tip „B” (Ambulanțe de prim ajutor).

Odată cu reînnoirea parcului de ambulanțe a asistenței medicale de urgență va creşte capacitatea de intervenţie a Serviciului de Asistenţă Medicală Urgentă și va spori calitatea și rapiditatea serviciilor medicale acordate pacienților.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează că Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească oferă servicii medicale de urgență celor 3.550.852 de locuitori ai Republicii Moldova, în mod gratuit și în regim non stop. În anul 2017, serviciul a acordat asistenţă de urgenţă la circa 868.411 mii bolnavi.