Lucrări expuse de Constantin Botezat

Un tânăr basarabean și-a expus lucrările în Parlamentul Portugaliei

Zina Darii

Acest spațiu are un impact deosebit asupra artei contemporane și asupra societății artistice din vest permițând noii generații de a-și dezvolta proiectele, conceptele și ideile artistice. Astfel, tinerii au șansa de a studia despre organizarea evenimentelor, expozițiilor, workshopurilor, dar și despre procesul de colecționare a operelor de artă, crearea unei rezidențe artistice și despre gestionarea unei galerii.

Constantin Botezat, a participat alături de alți artiști basarabeni în cadrul a doua expoziții organizate de către Ambasada Republicii Moldova din Portugalia. Primul eveniment a avut loc pe 1 Martie la Galeria „Espaco Memoria dos Exilios” din Estoril. Expoziția prilejuită aniversării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Portugheză și întrunește lucrări ale pictorilor moldoveni stabiliți în Portugalia.

Cel de-al doilea eveniment cu același prilej a avut loc în incinta Parlamentului Portughez, Președintele Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe și Comunități Portugheze Sérgio Sousa Pinto și Ambasadorul Dumitru Socolan au menționat relațiile de prietenie între cele două state și au evidențiat rolul important, în acest context, al comunității moldovenilor din Portugalia.

Pictorul basarabean și-a expus lucrările și la Galeriei „Graca” din Lisabona în cadrul expoziției ,,112×12” care reprezintă o adunare anuală, o expoziție de pictură, care se întâmplă doar pentru o zi. 

 Acum, artistul și-a început cel de-al doilea internship la o revistă din Londra în calitate de Graphic Designer pentru următoarele 4 luni. Constantin Botezat și-a mai expus lucrările în Salt Lake, SUA, lucrări pe care le-a realizat parcursul anului de studiu la Universitatea de Artă din orașul Bari, Italia.