sursa foto:independent.md

Află cum va fi distribuit ajutorul umanitar din România

Valeria Botnaru

Decizia a fost luată la ședința Comisiei Interdepartamentale pentru ajutoarele umanitare, în cadrul căreia au fost aprobate categoriile de beneficiari și planul de distribuire a ajutorului umanitar. 

S-a decis ca la nivelul fiecărei comunități să fie creată o comisie locală pentru repartizarea ajutorului umanitar formată din: primarul localității, asistentul social comunitar, lucrătorul social, consilieri locali și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale. 

Toți beneficiarii vor confirma recepționarea ajutorului umanitar prin semnătura personală. În cazul persoanelor cu dizabilități severe imobilizate la pat, comisia locală pentru repartizarea ajutorului umanitar va asigura transportarea la domiciliul acestora a produselor alimentare. 
Vicepremierul Gheorghe Brega a solicitat instituţiilor responsabile asigurarea transparenţei procesului de distribuire a ajutorului umanitar oferit de Guvernul României, menţionând că Guvernul Republicii Moldova va verifica minuțios corectitudinea acestuia. 

foto:gov.md