De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 18 ore

sursa foto:gov.md

Casa de Comerț a Ungariei ar putea să se deschidă la Chișinău

Valeria Botnaru

Analizând stadiul actual al relațiilor comercial-economice, Octavian Calmîc și Mátyás Szilágyi au menționat că la moment părțile nu utilizează la maxim acest potențial. 

”Partea moldovenească este cointeresată în reanimarea unor proiecte în domeniul industrial și cel al agriculturii, precum și în experiența Ungariei privind reformarea sectoarelor protecției consumatorului”, a afirmat Octavian Calmîc. 

La rândul său, ambasadorul Mátyás Szilágyi a accentuat că Ungaria este cointeresată în dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova pe toate dimensiunile.

„Acum se examinează posibilitatea deschiderii la Chișinău a Casei de Comerț al Ungariei, care va deveni un punct de contact dintre agenții economici din cele două state în elaborarea și implementarea proiectelor bilaterale, inclusiv cele investiționale”, a menționat diplomatul ungur. 

Republica Moldova și Ungaria au semnate circa 60 de acorduri de colaborarea bilaterală în diferite domenii, inclusiv economic, cultural și militar.