Pașaport moldovesc

Cetățenia Republicii Moldova poate fi cumpărată! Vezi care este prețul

Alexandru Morozan

Executivul a decis, miercuri, să aprobe proiectul de lege privind acordarea cetățeniei persoanelor străine dacă fac investiții în Moldova. 

Ca să primească cetățenia, valoarea minimă a contribuției nerambursabile la Fondul de Investiții Publice pentru Dezvoltare Durabilă constituie echivalentul a 100 mii de euro, iar valoarea minimă a investiției, în cel puțin unul din domeniile de dezvoltare strategică a Republicii Moldova, constituie echivalentul a 250 mii de euro.

Cetățenia Republicii Moldova poate fi acordată la cererea cetățeanului străin sau apatridului care cunoaște și respectă prevederile Constituției, are o bună reputație economică și financiară, și care nu prezintă pericol sau risc pentru ordinea publică şi securitatea statului.

Menționăm că Cipru a obținut miliarde de euro după „vânzarea” cetățeniei europene pentru mai mulți oligarhi ruși și ucrainieni, relevă o anchetă a publicației The Guardian. Guvernul cipriot a reușit să obțină mai mult de patru miliarde de euro începând cu anul 2013, oferind cetățenie celor super-bogați, acordându-le dreptul de a trăi și de a lucra în întreaga Europă în schimbul investițiilor în numerar.