Amancio-ortega

Cine l-a depășit pe Bill Gates, în rating-ul „Cei mai bogați oameni din lume”!

Cristina Grosu

Acțiunile companiei de retail Inditex ce aparține lui Ortega au crescut cu 2,5%, ceea ce a făcut ca averea acestuia să se ridice cu 1,7 miliarde de dolari într-o singură zi și să ajungă la 79,5 miliarde de dolari.

Însă, până vineri dimineață, acțiunile Inditex au scăzut cu 2,8%, iar Ortega a coborât de pe podium pe treapta secundă. Gates era din nou cel mai bogat om de pe Pământ, titlu pe care l-a deținut timp de 17 dintre ultimii 22 de ani, după cum mai arată sursa citată.

Patruzeci și cinci de minute mai târziu, Ortega se afla din nou în frunte. Apoi, după doar zece minute, Gates era din nou cel mai bogat om din lume.

Averile lui Bill Gates și Amancio Ortega vor continua să fluctueze pe măsură ce acțiunile companiilor lor vor face același lucru.

Inditex este compania-mamă a Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear și a altor mărci aflate în proprietatea lui Ortega. Fostul vânzător care a deschis primul magazin Zara în 1975, încasează din acțiunile la Inditex dividende masive, în valoare de aproape 900 de milioane de dolari pe an, înainte de plata taxelor. El și-a folosit banii pentru a construi un portofoliu imobiliar care include proprietăți în Londra, New York, Berlin și Madrid.

Gates are investiții de circa 67 de miliarde de dolari înafara Microsoft.