Accesul mamei şi avocaţilor lui Navalnîi la cadavrul acestuia, refuzat pentru a treia zi la rând. „Nu au fost lăsați să intre”

Adrian Sirbu

Rudele lui Alexei Navalnîi au în continuare interzis să preia cadavrul acestuia – deja de trei zile -, denunţă echipa fostului lider al opoziției ruse, precizând că mama lui „nu a fost lăsată” să intre în morga în care s-ar putea afla trupul acestuia. Mai mult, autoritățile au extins ancheta privind moartea dizidentului, mai arată echipa lui Navalnîi.

„Mama lui Alexei (Navalnîi) şi avocaţii săi au sosit la morgă (luni) dimineaţă. Nu au fost lăsați să intre. Unul dintre avocaţi a fost literalmente împins afară. Când personalul a fost întrebat dacă trupul lui Alexei este acolo, nu au răspuns”, a anunţat pe reţele de socializare o purtătoare de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi, Kira Iarmîş, potrivit AFP, preluată de News.ro.

Ulterior, purtătoarea de cuvânt a revenit cu un mesaj în care a spus că autoritățile – Comitetul de Investigație – „i-au informat pe mama (dizidentului – n.r.) și pe avocați că ancheta privind moartea lui Navalnîi a fost extinsă. Nu au spus cât va dura. Cauza morții este în continuare «necunoscută»”.

Politicianul rus de opoziție Aleksei Navalnîi a murit în închisoare, a anunțat penitenciarul, conform Reuters.

Pe 16 februarie, după o plimbare, acesta s-a simțit rău. Câteva minute mai târziu și-a pierdut cunoștința. Personalul colonial a chemat o ambulanță pentru Navalnîi. Medicii sosiți au încercat să-l resusciteze pe politician, dar acesta a murit.