Alte două gropi comune au fost descoperite la Borodianka: o fată de 15 ani, ucisă de ruși

Veronica Țurcanu

Au fost descoperite încă două gropi comune la Borodianka, o suburbie a Kievului, unde au fost găsite alte nouă cadavre ale unor civili, unele dintre ele prezentând „semne de tortură”, a anunţat poliţia capitalei ucrainene.

„Aceste persoane au fost ucise de ocupanţi (ruşi), iar unele dintre victime prezintă semne de tortură”, a denunţat pe Facebook şeful poliţiei locale, Andrii Nebitov.

Borodianka a fost, potrivit Kievului, scena unor „masacre de civili” în luna martie, când forţele ruse au ocupat oraşul.

„Într-o groapă am găsit cadavrele a doi bărbaţi de aproximativ 35 de ani, iar alături de acestea corpul unei adolescente de 15 ani. Într-o alta, forţele de ordine au descoperit corpurile a şase persoane: patru bărbaţi şi două femei, dintre care patru victime „au putut fi identificate ca locuitori ai oraşului, celelalte două sunt în proces de identificare”, a precizat Nebitov.

„Militarii ruşi au ucis cu bună ştiinţă civilii care nu le-au opus niciun fel de rezistenţă”, a denunţă şeful poliţiei citat, precizând că trupurile descoperite au fost „transportate la morgile din regiunea Kievului pentru expertiza” medico-legală.

De la retragerea forţelor Moscovei în urmă cu trei săptămâni din regiunea Kievului, sute de corpuri de civili au fost descoperite de autorităţile ucrainene, care denunţă împreună cu Occidentul „crime de război” comise de soldaţii ruşi care au ocupat zona. Este o acuzaţie pe care Rusia o respinge.

Publicaţia electronică Ukrainska pravda notează că cele nouă corpuri au fost descoperite în două gropi comune.