Forţele ucrainene din oraşul Bahmut continuă să reziste atacurilor constante ale Rusiei

Veronica Țurcanu

Forţele ucrainene din oraşul Bahmut continuă să reziste atacurilor constante ale Rusiei. În mesajul său de luni seara, preşedintele ucrainean Volodir Zelenski a declarat că înaltul comandament al Ucrainei a discutat într-o reuniune încercările forţelor ocupante de a înconjura oraşul şi de a distruge apărarea ucraineană. 

„O atenție deosebită o acordăm orașului Bahmut, pentru apărarea acestuia. Ne concentrăm eforturile pentru a contracara încercările inamicului de a încercui orașului și a rupe linia frontuui. Sunt recunoscător fiecărui luptător care asigură apărarea. La întâlnirea de astăzi, s-a discutat despre suplinirea armamentului pentru luptătorii noștri. Artileria grea este cheia pentru a reuși”, a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

În faţa intensificării atacurilor ruseşti, armata ucraineană a fost nevoită să mute pe front trupe care erau pregătite de fapt pentru propriile acţiuni ofensive ulterioare. În acelaşi timp, potrivit unui guvernator ucrainean, Rusia trimite întări în estul Ucrainei înaintea unei noi ofensive care ar putea începe săptămâna viitoare.

În aşteptarea sosirii ajutorului militar occidental, Ucraina anticipează o ofensivă majoră pe care Rusia ar putea să o lanseze din motive simbolice în jur de 24 februarie, dată la care se împlineşte un an de la începerea invaziei. Ucraina pregăteşte la rândul său o ofensivă de primăvară pentru a recuceri teritoriile pierdute.