Anatoli Ciubais, fostul consilier special al lui Vladimir Putin, a fost internat cu o boală autoimună rară, care atacă sistemul nervos

Veronica Țurcanu

Anatoli Ciubais, care a demisionat din funcția de emisar special al Kremlinului din cauza invaziei ruse în Ucraina, este internat în spital undeva în Europa, cu o boală autoimună rară, care atacă sistemul nervos, a informat o jurnalistă care a discutat cu el, relatează Digi24. 

Reuters a informat luni că reportera şi activista politică rusă Ksenia Sobceak a precizat pe Twitter diagnosticul aflat chiar de la Ciubais: sindromul Guillain-Bare, o afecţiune a sistemului nervos periferic, provocată de sistemul imunitar. Ea nu a dezvăluit unde este spitalizat fostul oficial, care a plecat din Rusia imediat după demisia din martie, scrie Agerpres.

Anatoli Ciubais, în vârstă de 67 de ani, a fost şeful de cabinet al preşedintelui rus Boris Elţin şi reprezentant special al actualului lider de la Kremlin, Vladimir Putin, pentru legăturile cu organizaţiile internaţionale.