Angela Merkel

Angela Merkel critică bombardamentele Rusiei în adresa Siriei

Marina Chiru

”Trebuie să ne uităm încă o dată la Rezoluția 2254 din 18 decembrie, rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU care a fost susținută de către Rusia. Rezoluția cere ca toate părțile să înceteze fără întârziere atacurile împotriva civililor și a obiectivelor civile, și îndeosebi recurgerea la arme fără discriminare, precum atacurile cu bombe din aer. Este specificat foarte clar în rezoluție”, a declarat Merkel.

La o conferință de presă, Angela Merkel a sugerat că Ankara trebuie să ia măsuri imediate pentru ameliorarea situației refugiaților în Turcia. Cancelarul a mai menționat că suma de trei miliarde de euro promisă de către UE, trebuie să fie alocată cât mai curând.

”Avem nevoie de un prim proiect vizibil. Nu ajută cu nimic unui copil din Siria care este refugiat aici sau unei clase din Turcia care trebuie să împartă sala sa cu refugiați sirieni dacă să spunem că am promis trei miliarde de euro. Ei vor să vadă o școală în oraș, și aceasta repede. Trebuie să lucrăm la acest lucru. Trebuie să ne asigurăm că nu există prea multe obstacole birocratice. Refugiații trebuie să vadă beneficiile, repede și fără birocrație”, a mai spus cancelarul german.