(FOTO) Atac sângeros în Zaporojie: Cel puţin 23 de oameni au murit, după ce un convoi de vehicule cu civili ucraineni a fost lovit de o rachetă rusă

Veronica Țurcanu

Un convoi de vehicule ce transportau civili ucraineni a fost lovit în timpul unui atac cu rachetă efectuat de forţele ruse, vineri, în apropierea oraşului Zaporojie, din sudul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regional Oleksandr Staruh.

Şeful administraţiei militare a regiunii Zaporojie din Ucraina, Oleksandr Starukh, a declarat că atacul cu rachete asupra convoiului de mașini a fost efectuat în dimineaţa zilei de 30 septembrie de către armata rusă.

„În prezent, știm despre 23 de morți și 28 de răniți. Toți civilii, compatrioții noștri. Salvatorii, medicii și toate serviciile relevante lucrează în prezent la fața locului. Oamenii stăteau la coadă pentru a părăsi teritoriul ocupat temporar pentru a-și lua rudele și a aduce ajutoare”, a precizat Oleksandr Starukh.

„23 de morți și 28 de răniți după bombardamentul convoiului umanitar în regiunea Zaporojie. Rusia este un stat terorist, care nu are respect pentru viața umană și nu respectă nicio regulă recunoscută internațional a războiului”, a transmis și vicepremierul ucrainean, Mihailo Fedorov.

Potrivit oficialilor ucraineni, rușii ar fi folosit 16 rachete S-300 pentru atacul sângeros împotriva civililor ucraineni.

„Rușii continuă distrugerea ucrainenilor și a țării noastre în Zaporojie. Ei continuă teroarea. Ei continuă crimele. 16 rachete au fost trase cu sistemul S-300. 23 oameni au fost uciși și 28 răniți. Inumani”, a scris Kirilo Timoşenko, șeful adjunct al biroului preşedintelui ucrainean

Regiunea Zaporojie este în prezent aflată parțial sub controlul forțelor ruse, în urma invaziei din Ucraina, dar orașul Zaporojie rămâne sub controlul armatei ucrainene.