Avertismentul preşedintelui Zelenski: Rusia își va intensifica atacurile în această săptămână

Veronica Țurcanu

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, avertizează că Rusia își va intensifica atacurile în această săptămână şi anunţă partenerii europeni că și ei ar trebui să fie pregătiți pentru o intensificare a ostilităților din partea Rusiei.

Avertismentul liderului de la Kiev vine în urma unei recomandări a Comisiei Europene de a acorda Ucrainei statutul de ţară candidată la aderare la UE.

Începe o săptămână istorică. Și într-o astfel de săptămână, ar trebui să ne așteptăm la o activitate ostilă mai mare din partea Rusiei. Și nu numai împotriva Ucrainei, ci și împotriva altor țări europene. Noi ne pregătim. Suntem pregătiți. Îi avertizăm pe parteneri”, a declarat Zelenski.

Liderii europeni urmează să se întâlnească în această săptămână pentru a lua o decizie finală cu privire la cererea de aderare accelerată a Ucrainei.

Pe câmpul de luptă, forțele ruse continuă să încerce să preia controlul total al regiunii Donbas (est), în timp ce Ucraina susține că a respins noi atacuri. Lupte grele continuă în Severodonetsk, unde oficialii locali recunosc că Rusia controlează acum cea mai mare parte a orașului.