lalaelle

Cea mai mare GRĂDINĂ de LALELE din lume! Turiștii vor putea admira o rochie de mireasă, case, vapoare, toate fiind create din flori

Veronica Vacari

În pavilionul dedicat acestei perioade istorice, peste 100.000 de lalele și alte specii de flori vor fi așezate sub formă de vapoare sau case. În plus, turiștii vor putea admira o rochie de mireasă realizată din orhidee albe, creată de către olandezul Ronald Kolk. 

flori

 

flori

 

flori

 

flori

Pe lângă ținutele florale imaginate de Kolk, exponate de vârf ale unei expoziții care prezintă sculpturi, rochii și articole de încălțăminte, în Keukenhof au fost aduse și pălării ale lui Philip Treacy, stilist care și-a pus serviciile, între altele, la dispoziția Madonnei și a familiei regale britanice.

flori

 

flori

Keukenhof se așteaptă la 50.000 de vizitatori în 23 aprilie, cu ocazia manifestării „Corso fleuri du Bollenstreek”, imens alai de care alegorice care se va deplasa între Noordwijk și Haarlem (la sud de Amsterdam).

Parcul Keukenhof a fost creat în 1857 în stilul grădinilor englezești, bulbii fiind plantați manual în fiecare an de circa 40 de grădinari. Din 24 martie până în 16 mai sunt așteptați în parcul de 32 de hectare circa 800.000 de vizitatori, care se vor adăuga celor 50 de milioane înregistrați de când a fost deschis pentru public, în 1949.

flori

 

flori

Comerțul cu bulbi de lalea de către olandezi a început în secolul al XVII-lea, după ce au descoperit floarea în Asia Centrală și primele culturi în Turcia.