parlamnet

A început a doua reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova

Veronica Vacari

Mihai Ghimpu a spus în discursul său că anul 2016 este crucial, deoarece actuala guvernare trebuie să reîntoarcă încrederea cetăţenilor şi a partenerilor externi, mai ales că nu e deloc uşor după jaful miliardului, care a adus sărăcie.

Am pierdut ani valoroşi şi cred că scopul furtului a fost nu doar îmbogăţirea cuiva, dar şi compromiterea parcursului european. În ciuda tuturor naufragiilor politice, ţara îşi continuă parcursul european. Asta datorită creării majorităţii parlamentare, a spus deputatul.

Oficialul a remarcat că mulţi cetăţeni moldoveni în ultimele luni cer din stradă să le fie asigurat un viitor mai bun, protestează cerând eradicarea corupţiei şi depolitizarea instituţiilor statului.

Îndemnul meu este să nu ne oprim eforturile. Cred că împreună putem realiza foarte multe, a îndemnat Andi Cristea.

Viceministra afacerilor externe, Daniela Morari, a menţionat că salută procesul de ratificare de către statele membre ale UE a Acordului de Asociere.

Intrarea în vigoare deplină a acestui document este foarte importantă pentru parcursul european. Aşteptăm anunţul oficial de intrare în vigoare deplină pe parcursul acestui semestru. Dar Republica Moldova a început aplicarea acestuia chiar din 2014, iar unele elemente care urmau a fi implementate doar după intrarea în vigoare deplină deja se pun în aplicare, a comunicat oficiala.

Este pentru prima dată când Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova se reuneşte la Chişinău. Acesta se reuneşte de două ori pe an, la Bruxelles şi la Chişinău. Prima reuniune a forului a avut loc la Bruxelles, în perioada 21-22 septembrie 2015.