Stat Islamic

Ceea ce ați văzut în Bangladesh a fost doar o mică parte din ceea ce urmează, avertizează Statul Islamic

Viorica Tabac

În capitala Bangladeshului, vineri seara, indivizi au deschis focul cu arme automate şi au luat ostatici într-un restaurant situat într-o zonă în care sunt misiuni diplomatice. Atacul s-a soldat cu moartea a 20 de civili, şi anume a 9 italieni, 7 japonezi, un american, un indian şi doi poliţişti. Şase indivizi înarmaţi au fost eliminaţi şi 13 ostatici, inclusiv 3 străini, au fost salvaţi sâmbătă în timpul unei operaţiuni a poliţiei.

„Ceea ce aţi văzut în Bangladesh…a fost doar o mică parte. Acest lucru se va repeta, se va repeta şi se va repeta până când voi pierdeţi şi noi câştigăm iar legea Sharia va fi institută în întreaga lume”, a spus în un militant din Bangladesh identificat cu numele de Abu Issa al-Bengali, transmite mediafax.ro.

„Jihadul de astăzi este un jihad sub umbra Califatului”, a spus teroristul.

Autorităţile din Bangladesh neagă implicarea reţetei Stat Islamic în atac, susţinând că atacatorii aparţineau unui grup din această ţară şi nu organizaţiei teroriste. „Ei sunt membri ai grupării Jamaat-ul-Mujahideen din Bangladesh”, a insistat ministrul de Interne, Asaduzzaman Khan. Potivit acestuia, ei nu au nicio legătură cu Stat Islamic.

Guvernul din Bangladesh neagă prezenţa oricărui grup terorist internaţional în această ţară, mai ales a reţelei Stat Islamic. Pe de altă parte, analiştii estimează că Bangladeshul nu vrea să recunoască existenţa organizaţiilor teroriste precum Stat Islamic sau Al-Qaida pe teritoriul său de teama de a nu speria investiitorii.

Poliţia a anunţat că va intensifica măsurile de securitate drept răspuns la această ameninţare, iar autorităţile din Bangladesh au respins revendicarea atacului de către Stat Islamic,

„Luăm acest lucru în serios. Toate unităţile noastre în cauză lucrează necontenit” , a spus inspectorul general adjunct al Poliţiei, Shahidur Rahman.

Un rol foare important în organizarea grupului de tineri care au comis atacul l-a jucat gruparea Jamaat-ul-Mujahideen din Bangladesh, care a jurat credinţă reţelei Stat Islamic.