De neconceput! Pe rafturile magazinelor din Rusia au apărut cozonacii de Paște cu litera „Z”. Reacția Patriarhiei Ruse

Redacția Liber TV


 Într-un magazin din orașul Shadrinsk au fost puși în vânzare cozonacii de Paște. În locul tradiționalului „Hristos a Înviat” pe cozonacii de Paște este amplasat simbolul neofascismului rusesc – litera „Z”.
„Z-Cozonacul” poate fi cumpărat cu 190 de ruble, mult mai ieftin decât un cozonac de Paște obișnuit.

Literele „Z” și „V” au devenit în Rusia un simbol al neofascismului rusesc și al agresiunii militare rusești pe teritoriul Ucrainei din 24 februarie. 

Reprezentanții Patriarhiei Ruse susțin că simbolica pe cozonaci nu reprezintă normalitate, conform Meduza și RIA Novosti. Potrivit lor, sfințirea acestor copturi nu poate si susținută de către biserică. În același timp, clericii laudă inițiativele societății de a oferi suport armatei.

Liber TV amintește că în Republica Moldova au fost interzise simbolurile şi atributele care promovează acţiuni de agresiune militară, crime de război şi crime împotriva umanităţii. Printre acestea se numără şi panglica bicoloră negru-portocaliu, cunoscută ca şi panglica „Sfântului Gheorghe”, dar şi literele „Z”, „V” etc.  Persoanele care vor răspândi simbolurile interzise, inclusiv în mediul online, vor fi amendate.

Marți, 19 aprilie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat legea.