Echipa lui Navalnîi confirmă decesul acestuia: “A fost ucis”

Adrian Sirbu

Purtătoarea de cuvânt al lui Alexei Navalnîi, Kira Iarmîș, a confirmat decesul politicianului. Familia nu a primit încă trupul neînsuflețit, deoarece acesta a fost preluat de Comitetul de Investigații al Federației Ruse pentru „cercetare”.

„Alexei Navalnîi a fost ucis. Decesul său a avut loc pe 16 februarie la ora locală 14:17, potrivit unei declarații oficiale a mamei lui Alexei”, a declarat Iarmîș.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, familia opozantului a fost anunțată în colonie că trupul lui Navalnîi se află în orașul Salehard. Acesta a fost luat de anchetatorii ruși, pentru a desfășura o „anchetă”.

Cerem ca trupul lui Alexei Navalnîi să fie predat imediat familiei sale”, a rezumat Iarmîș.

În dimineața zilei de 17 februarie, avocatul lui Alexei Navalnîi și mama politicianului, Liudmila Navalnayi, au vizitat colonia din Harp, în districtul autonom Iamalo-Neneț, unde Navalnîi era deținut.

Politicianul rus de opoziție Aleksei Navalnîi a murit în închisoare, a anunțat penitenciarul, conform Reuters.

Pe 16 februarie, după o plimbare, acesta s-a simțit rău. Câteva minute mai târziu și-a pierdut cunoștința. Personalul colonial a chemat o ambulanță pentru Navalnîi. Medicii sosiți au încercat să-l resusciteze pe politician, dar acesta a murit.