Brexit

Investitorii europeni afectați de Brexit

Viorica Tabac

Consiliile de conducere ale celor două burse promit că vor continua să lucreze în direcţia obţinerii aprobărilor necesare creă­rii uneia dintre cele mai mari infrastructuri financiare a lumii, estimată la aproximativ 28 mlrd. de dolari.

„Decizia Marii Britanii de a părăsi Uniu­nea Europeană face cu atât mai importantă menţinerea şi crearea de legături între Ma­rea Britanie şi Europa”, a afirmat directorul consiliului de supraveghere al Deutsce Bör­se, Joachim Faber, informează vocea.md.

Bursa de la Londra (London Stock Exchange Group – LSE) şi Deutsche Börse au anunţat în februarie 2016 intenţia de a fuziona, ceea ce avea potenţialul să creeze una dintre cele mai mari pieţe de capital din lume, care să rivalizeze cu bursele din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, şi din Asia.

Bursa din Londra (LSE) reuneşte circa 3.040 de companii cu capitalizare de 8 mlrd. de lire sterline. Pe bursa din Frankfurt (Deutsche Börse) sunt listate 765 de companii, cu­mulând o capitalizare de 12 mlrd. de dolari (9 mlrd. de lire sterline).