Kremlin

Kremlinul a dezmințit orice implicare în campania electorală din SUA

Viorica Tabac

’’Președintele Putin a declarat în mai multe rânduri că Rusia nu s-a amestecat niciodată și nu se amestecă în afacerile interne ale unei țări, în special în procesele electorale ale altor țări’’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite agerpres.ro.

Peskov a mai afirmat că: ’’Dacă vrem să vorbim despre suspiciuni la adresa unei alte țări, ar trebui măcar să fim concreți și exacți. Să enunți ipoteze denunță lipsa unei abordări constructive’’.

Kremlinul a reacționat după declarațiile lui Obama de pe postul NBC News, unde președintele american a apreciat că este ‘posibil’ ca Rusia să încerce să influențeze alegerile prezidențiale în favoarea candidatului republican.

Întrebat dacă Rusia ar putea fi responsabilă pentru vasta scurgere de informații privind e-mail-urile schimbate între ei de responsabili ai Partidului Democrat, Obama a răspuns că ’’totul este posibil’’.

Miercuri, New York Times scrie că agențiile de informații americane au acum ’’convingerea puternică’’ că guvernul rus se află în spatele acestor scurgeri de informații. Totuși, nu se știe dacă acest caz ține de așa-numitul ’’spionaj de rutină’’ sau face parte dintr-o operațiune vizând influențarea alegerilor prezidențiale din SUA.