Ungaria

O nouă campanie împotriva imigranților lansată de guvernul ungar

Viorica Tabac

Mesajele au fost prezentate pe pagina de internet a guvernului și au apărut deja miercuri în câteva ziare apropiate de putere. 

Ele vor fi reluate în curând „pe afișe, în presa scrisă, în spoturi televizate, la radio și pe internet”, a precizat guvernul, care a mai lansat și cu alte ocazii campanii publice împotriva solicitanților de azil, în special în iunie și decembrie 2015, dar și în această primăvară. 

„Știați că abuzurile împotriva femeilor s-au înmulțit exponențial de la începutul valului migrator în Europa?”, „Știați că peste 300 de persoane au murit în Europa de la începutul valului migrator?”, „Știați că Bruxellesul vrea ca noi să primim un număr de imigranți echivalent cu populația unui oraș?” sau „Știați că numai din Libia un milion de refugiați așteaptă să vină în Europa?” — sunt afirmații incluse în mesajele transmise miercuri. 

Publicația de opoziție 444.hu a condamnat această companie, susținând că „obiectivul nu este altul decât de a răspândi o xenofobie absolută și fără limită în țară”, transmite agerpres.ro.