CAMION

RESTRICȚII ÎN UNGARIA! Din 1 martie, tranzitarea și traficul camioanelor de mare tonaj va fi restricționat

Veronica Vacari

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, măsura de restricţie va fi valabilă în zilele de sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbătoare naţională a Ungariei, adică pe 15 martie, 20 august şi 23 octombrie.

Autorităţile ungare au decis că, în zilelele enumerate mai sus, şoferii autocamioanelor care au trecut deja frontiera Ungariei, vor fi obligaţi să staţioneze în parcările special amenajate. Regula nu va fi implementată pentru autocamioanele care transportă mărfurile ce se alterează repede, inclusiv fructe, legume şi produse provenite din acestea. De asemenea, nu va fi aplicată nici pentru camioanele care transportă păsări şi animale de casă vii, inclusiv bovine şi porcine, precum și produse chimice sau uşor inflamabile.

Potrivit autorităţilor maghiare, transportatorii care vor încălca aceste restricţii, riscă amenzi în sumă de circa 3.300 de euro, dar şi interdicţie de intrare/tranzitare pe teritoriul Ungariei pe o perioadă de până la 5 ani.

Regula va dura până în data de 4 noiembrie 2016.