f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

spioni ruși

Serviciu de securitate din Ucraina a arestat un agent rus. Acesta este acuzat că plănuia „sabotaje” și „acte teroriste”

10-01-2022 18:00

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) a anunțat luni că a arestat un agent de informații militar rus care plănuia atacuri în portul ucrainean Odessa, de la Marea Neagră.

„Sarcina sa principală era de a perturba situația politică în regiunea Odessa prin sabotaj și acte teroriste”, a declarat SBU, potrivit DIGI24.

Agentul rus a fost arestat în timp ce încerca să recruteze o persoană care să comită atacurile, a adăugat SBU.

Occidentul susține că Moscova ar putea lansa o incursiune pe teritoriul ucrainean de tipul celei din 2014, atunci când Rusia a anexat peninsula Crimeea și a început să sprijine separatiștii din estul Ucrainei, ceea ce a dus la degradarea accelerată a relațiilor dintre cele două țări.

Moscova respinge afirmația că ar pregăti o invadare a Ucrainei și la rândul său acuză Kievul că a deplasat trupe înspre regiunea Donbas, care se află sub controlul separatiștilor pro-ruși.

Rusia își simte amenințată securitatea de activitatea NATO în estul continentului european, președintele Vladimir Putin cerând ca NATO să garanteze că nu se va extinde către est, prin includerea Ucrainei în organizație, și că își va restrânge activitățile în Europa de Est, mai scrie Reuters, citată de Agerpres.

În luna decembrie, Rusia a anunțat că cineva a aruncat o sticlă incendiară asupra consulatului său la Liov, Moscova evocând atunci „un act de terorism”.