Coliziune frontala in Bavaria

TRAGEDIE ÎN GERMANIA! Cel puțin 9 morți, 150 răniți în urma accidentului frontal pe șine

Adrian Solonari

Mecanismul ar fi trebuit să oprească un tren în fața curbei periculoase, însă Ministerul Transportului german presupune că acesta a ieșit din funcțiune, astfel cele două trenuri se deplasau în întîmpinare unul altuia.

Cu o viteză de peste 100km/h, în condiții de vizibilitate redusă în curbă, accidentul a fost inevitabil.

Poliția locală a declarat că 50 din persoanele rănite sunt în stare gravă. Conducătorii ambelor vehicule sunt considerați morți, iar alte 2 persoane sunt date dispărute. Elicopterele de salvare și ambulanțele au sosit în scurt timp la fața locului. Polițiștii transportau victimele peste râu, unde așteptau șiruri de ambulanțe.

Poza din elicopterPoze de pe celalalt mal

Accidentul a avut loc la ora 7 dimineața în apropierea orașului Bad Aibling, într-o zonă balneară înconjurată de păduri și de un râu, ceea ce a complicat operațiunea de salvare.

harta

Ore în șir autoritățile încercau să elibereze victimele de sub dărâmături. Procesul a durat până la miezul zilei, când ultima victimă a fost evacuată. 

Mai multe poze de la fața locului vedeți mai jos.

În 2011, 10 oameni și-au pierdut viața și 23 au fost răniți în urma unui accident similar dintre un tren de pasageri și unul ce transporta marfă.

Cel mai grav accident german a fost în 1998, când un tren cu viteză mare s-a prabușit în nordul țării, în urma căruia 101 persoane au decedat și 80 au fost grav rănite.

helihelicopterrâulambulantapoza7