De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

ED

Pactul cu Diavolul sau cum a folosit Dodon „Codrii” lui Doga

Adrian Solonari

Eugen Doga s-a arătat indignat de faptul că a încheiat un contract cu directorul agenției „Independent Media”, Angela Sârbu, cu care se cunoaște de mai demult, dar aceasta nu l-a informat că spotul va promova un politician.

„Drepturile de autor au fost transmise persoanelor terțe. A fost o trădare. Nu doresc să dau „Codrii mei” pentru omul dușmănos și compromis Igor Dodon… Nu l-am auzit pe acesta să vorbească despre unionismul sau separatismul din Transnistria. Ori acestea sunt mai pe plac lui Dodon? A aprins spiritele șovine ale rușilor din Chișinău și a fost autorul care a turnat noroi pe capul meu”, a declarat Doga.

Maestrul a precizat că a încasat 400 de euro de la agenția de publicitate cu care a semnat contractul, dar banii au fost returnați imediat ce s-a iscat conflictul. Contractul a fost reziliat pe 3 aprilie, iar câteva zile mai târziu Igor Dodon a fost somat să-și retragă spotul de pe internet.

„Dodon duce o luptă înverșunată și neobosită pentru identitatea moldovenească de parcă până la el nici n-au trăit aici moldoveni, ci chinezi. El a privatizat dragostea pentru Moldova? Nu trebuie de iubit Moldova și de făcut ticăloșenii. Eu nu iubesc R. Moldova virtual ca alții, ci o și cânt toată viața”, afirmă Eugen Doga.

Întrebat dacă se va adresa în judecată pentru despăgubiri morale, maestrul a punctat: „Dodon cu toți pantolonii lui murdari nu poate să acopere prejudiciul”.

În încheiere, Doga a declarat că nu va admite niciodată ca muzica sa să fie folosită în „hore politice”, indiferent de partidele care vor avea asemenea intenții.

Anterior, Igor Dodon a scris pe blogul său că Eugen Doga ar fi cedat presiunilor şi a renunţat la promovarea identităţii moldoveneşti, în favoarea ideologiei românismului.