calculator

Ucraina victimă pusă în fața unui nou atac cibernetic!

Cristina Grosu

Ucraina a fost victima principală a unui atac cibernetic major la începutul acestui an și guvernul de la Kiev a avertizat pe 13 octombrie că există riscul unui nou atac.

„Cerem proprietarilor sistemelor de telecomunicații, altor surse de informații, infrastructurii din transporturi în primul rând precum și utilizatorilor de internet obișnuiți să se conformeze cerințelor mai stricte de securitate cibernetică”, se arată într-un comunicat difuzat de Computer Emergency Response Team.

Poliția cibernetică și Ministerul Infrastructurii au menționat că atacurile de marți nu par să fie un atac cibernetic în masă asupra țării. Banca Centrală a anunțat de asemenea că sistemul bancar funcționează normal.

Aeroportul din Odesa a anunțat întărirea măsurilor de securitate, în timp ce metroul din Kiev a semnalat de asemenea un atac cibernetic asupra sistemului de plăți.

„Anunțăm că sistemul IT al aeroportului internațional Odesa au fost ținta unui atac cibernetic. Toate serviciile aeroportului funcționează după reguli mai stricte”, a precizat aeroportul.

Ucraina, care consideră că Rusia se află în spatele unor atacuri care au loc în mod constant asupra sistemelor sale informatice, încearcă să elaboreze o strategie națională pentru a asigura securitatea instituțiilor de stat și a companiilor importante. Moscova neagă orice implicare în atacurile cibernetice consemnate în statul vecin.

Sursa: agerpres.ro