(VIDEO) De râs și de plâns! Un ofițer rus de recrutare a intrat pe geamul unui bloc de locuințe pentru a livra ordinele de încorporare

Veronica Țurcanu

O nouă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare a surprins un ofițer de recrutare rus intrând pe fereastra unui bloc de locuințe pentru a livra ordinele de încorporare rezidenților.

Filmarea realizată de o cameră de supraveghere montată în casa scării a surprins cum ofițerul a intrat pe geam, le-a deschis ușa celorlalți militari de la biroul de recrutare cărora pare să le explice isprava sa înainte de a se îndrepta spre apartamente pentru a livra ordinele de încorporare.

Ministerul rus al Apărării a explicat în urmă cu o zi că ordinele de încorporare pot fi livrate doar în persoană și pe bază de semnătură, după ce pe rețelele de socializare au apărut informații că unii recruți sunt somați de birourile de registratură și înrolare prin SMS sau apeluri telefonice.

Decretarea mobilizării parțiale de către președintele rus Vladimir Putin pe 21 septembrie a declanșat un veritabil exod din Rusia, sute de mii de locuitori ai țării trecând granițele țării înspre statele vecine pentru a evita încorporarea în forțele armate.