(VIDEO) Israelul, bombardat din nou de Hamas sâmbătă seară: 150 de morți și peste 1.000 de răniți. Netanyahu: „Israel e în război”

Alexandra Gulpe

Cel puţin 150 de oameni au murit şi peste 1.100 au fost răniţi în Israel, după atacul-surpriză al Hamas, constând într-un baraj de peste 2.000 de rachete combinat cu infiltrarea de militanţi înarmaţi în localităţi israeliene. În Gaza, riposta israeliană a ucis 200 de oameni şi a rănit peste 1.600, potrivit ministerului Sănătății. Celulele teroriste ale grupării din Gaza au intrat în mai multe comunităţi din sudul ţării. Militanții Hamas s-au infiltrat pe teritoriul țării de pe mare, din aer și pe sol.

Hamas a anunțat sâmbătă seară că a tras 150 de rachete ca răspuns la lovitura Israelului care a doborât „Turnul Palestinei” din centrul orașului Gaza.

Pe de altă parte, presa israeliană scrie, citând autoritățile, că bilanțul morților a crescut la 150. Tel Avivul a decis să taie curentul în întreaga Fâșie gaza, care este alimentată cu electricitate de Israel, potrivit BBC.

Între timp, liderul opoziţiei israeliene, fostul premier Yair Lapid, i-a propus premierului Benjamin Netanyahu formarea unui guvern de criză, în urma atacului-surpriză al militanţilor Hamas asupra Israelului.

„Nu vreau să mă preocup cu cine e de vină şi de ce am fost luaţi prin surprindere”, a scris Lapid pe reţeaua X, fostă Twitter. „Vom înfrunta duşmanul împreună”.