(VIDEO) Rușii au atacat mai multe zone din Slaviansk. Cel puțin două persoane au murit

Veronica Țurcanu

Forțele ruse au bombardat marți o piață și o zonă rezidențială din orașul Slaviansk, din estul Ucrainei, ucigând cel puțin două persoane și rănind șapte. 

Un reporter Reuters aflat la fața locului a văzut cum fum galben iese dintr-un magazin de consumabile auto, iar flăcările au cuprins mai multe tarabe, în timp ce pompierii încercau să stingă incendiul.

Poliția a spus că piața fusese închisă, dar că unele magazine erau încă deschise.

„Împreună cu poliția documentăm bombardarea orașului”, a declarat procurorul Oleksandr Bakumenko, care se afla la piață după atac și purta o vestă pe care scria „anchetator crime de război”.

Primarul Slaviansk, Vadym Lyakh, a declarat pe Facebook că orașul a fost supus bombardamentelor masive și a îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi.

Rusia a negat că a vizat civili de când a invadat Ucraina, pe 24 februarie. Ucraina spune că Rusia a folosit rachete fără precizie din epoca sovietică pentru a lovi infrastructura militară și critică, ucigând mulți civili.

Marți s-au împlinit opt ani de la recucerirea de către Ucraina a Slaviansk-ului de la forțele pro-ruse ale autoproclamatei Republici Populare Donețk.

Rusia și-a asigurat controlul aproape complet asupra regiunii vecine Lugansk și își îndreaptă atenția către Slaviansk ca o poartă de acces pentru a captura restul regiunii Donețk. Acesta a tras mai multe salve de rachete în Slaviansk în ultimele zile.

Într-un cartier rezidențial din altă parte a orașului, mai multe case au fost avariate, iar pompierii luptau cu flăcările într-o casă după ce rușii au aruncat cu o rachetă.

Salvatorii au spus că cel puțin două persoane au fost transportate la spital în urma acelui atac.