De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

(VIDEO) Rușii au atacat mai multe zone din Slaviansk. Cel puțin două persoane au murit

Veronica Țurcanu

Forțele ruse au bombardat marți o piață și o zonă rezidențială din orașul Slaviansk, din estul Ucrainei, ucigând cel puțin două persoane și rănind șapte. 

Un reporter Reuters aflat la fața locului a văzut cum fum galben iese dintr-un magazin de consumabile auto, iar flăcările au cuprins mai multe tarabe, în timp ce pompierii încercau să stingă incendiul.

Poliția a spus că piața fusese închisă, dar că unele magazine erau încă deschise.

„Împreună cu poliția documentăm bombardarea orașului”, a declarat procurorul Oleksandr Bakumenko, care se afla la piață după atac și purta o vestă pe care scria „anchetator crime de război”.

Primarul Slaviansk, Vadym Lyakh, a declarat pe Facebook că orașul a fost supus bombardamentelor masive și a îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi.

Rusia a negat că a vizat civili de când a invadat Ucraina, pe 24 februarie. Ucraina spune că Rusia a folosit rachete fără precizie din epoca sovietică pentru a lovi infrastructura militară și critică, ucigând mulți civili.

Marți s-au împlinit opt ani de la recucerirea de către Ucraina a Slaviansk-ului de la forțele pro-ruse ale autoproclamatei Republici Populare Donețk.

Rusia și-a asigurat controlul aproape complet asupra regiunii vecine Lugansk și își îndreaptă atenția către Slaviansk ca o poartă de acces pentru a captura restul regiunii Donețk. Acesta a tras mai multe salve de rachete în Slaviansk în ultimele zile.

Într-un cartier rezidențial din altă parte a orașului, mai multe case au fost avariate, iar pompierii luptau cu flăcările într-o casă după ce rușii au aruncat cu o rachetă.

Salvatorii au spus că cel puțin două persoane au fost transportate la spital în urma acelui atac.