De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 20 de ore

(VIDEO) Zelenski cere ca Rusia să fie recunoscută ca stat terorist după atacul din Mariupol

Redacția Liber TV

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut joi din nou comunităţii internaţionale să recunoască Rusia drept stat terorist, acuzând forţele aeriene ruse că au lansat intenţionat un atac asupra unui teatru din oraşul-port Mariupol unde se adăposteau refugiaţi.

„Forţele aeriene ruse au lansat o bombă uriaşă asupra teatrului din Mariupol, unde se refugiaseră locuitori ai oraşului”, a afirmat Zelenski, într-un mesaj difuzat pe contul său de Facebook.

El a cerut comunităţii internaţionale să recunoască faptul că Rusia s-a transformat într-un „stat terorist”.

Într-o primă reacţie după bombardarea Teatrului Dramatic din Mariupol, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a dat asigurări că este vorba de încă o crimă de război comisă de Rusia şi că respectiva clădire este complet distrusă.

În schimb, Ministerul Apărării rus a negat că ar fi bombardat teatrul din Mariupol şi a acuzat partea ucraineană, potrivit agenţiilor ruse.

Amintim că autoritățile ucrainene se străduie să determine soarta a sute de civili care se adăpostiseră într-un teatru distrus de un atac aerian rusesc în orașul asediat Mariupol.