(VIDEO) Zelenski la Bucha, unde a avut loc un masacru: „Sunt crime de război și vor fi recunoscute ca genocid”

Ala Găină

Președintele Volodimir Zelenski a fost luni la Bucha, localitatea de lângă Kiev unde după retragerea trupelor ruse au fost descoperite cadavrele unor civili executați pe străzi, precum și gropi comune. El a spus că Ucraina nu va avea liniște până când nu vor fi identificați și trași la răspundere cei care au comis aceste atrocități și că pentru țara sa este tot mai greu să continue negocierile cu Rusia.

Zelenski a spus că pentru Ucraina a devenit tor mai dificil să negocieze cu Rusia, văzând acum amploarea atrocităților comise de trupele ruse în Ucraina. „Acestea sunt crime de război și vor fi recunoscute ca genocid. Știm despre mii de oameni uciși și torturați, cu membre tăiate, femei violate și copii uciși”, a declarat Zelenski.

El a mai spus că Ucraina nu va avea liniște până când nu vor fi identificați și trași la răspundere cei care au comis aceste atrocități.

Imagini îngrozitoare cu atrocitățile comise de armata rusă în zonele ocupate au început să apară în cursul weekendului, după ce militarii ruși s-au retras sau au fost împinși de forțele armate ale Ucrainei din întreaga regiune a Kievului, unde se află și Motîjîn.