Zelensky le cere rușilor să iasă în stradă, după atacul asupra unei centrale nucleare: „Ar fi putut fi sfârșitul Europei”

Redacția Liber TV

Volodimir Zelenski avertizează că o catastrofă mult mai mare ca la Cernobîl se poate întâmpla ”în orice moment”, după ce Rusia a atacat centrala nucleară de la Zaporojie. Zelenski a mai spus că rușii au tras cu rachete într-o școală cu copii.

Operatorii tancurilor rusești știau în ce trag, au țintit direct centrala. Această noapte ar fi putut fi sfârșitul Europei. Luptăm împotriva unui inamic puternic care ne depășește numeric. Care ne depășește în ceea ce privește tehnologia. Dar care pentru mii de ani lumină este departe de oamenii normali. Am trăit o noapte care ar fi putut opri istoria Ucrainei și a Europei”, a declarat președintele Ucrainei.

Liderul ucrainean le cere rușilor să iasă în stradă și să le spună conducătorilor lor că vor să trăiască, „pentru că radiațiile nu știu unde e Rusia”.

”Iar dacă voi nu ați uitat, atunci nu trebuie să tăceți. Trebuie să le spuneți conducătorilor, să ieșiți în stradă și să le spuneți că vreți să trăiți. Că vreți să trăiți pe pământ fără contaminare radioactivă. Pentru că radiațiile nu știu unde e Rusia, radiațiile nu știu unde sunt frontierele țării voastre. Toată noaptea am fost în legătură directă cu partenerii mei, cu liderii țărilor europene, și le-am spus ce se întâmplă. Și am văzut că sunt șocați. Solicităm impunerea de sancțiuni împotriva dușmanului atomic pentru teroarea pe care o instaurează asupra Ucrainei și le-am spus că Rusia a lansat un atac cu bombe și rachete asupra centralei atomice, în scopul distrugerii complete. Solicităm închiderea de urgență a spațiului aerian deasupra Ucrainei, astfel încât să poată garanta faptul că Rusia să nu poată intra cu bombele și rachetele ca să atace obiectivele atomice. Mulțumesc gărzii ucrainiene care asigură paza centralei, dar și celor care ajută la stingerea incendiului de la centrala din Zaporojie, oamenilor simpli din Ucraina, din Energodar”, a mai afirmat Volodimir Zelenski.

Sunt nouă zile de când Ucraina a fost invadată de Rusia. Un război nedrept, care a luat prin surprindere întreaga comunitate internațională, din cauza barbarismului și terorii induse de ruși. După nouă zile, Ucraina rezistă eroic. Deși sleiți de puteri, militarii ucraineni opun rezistență cu o forță ieșită din comun doar pentru a-și apăra patria.