cc

30 în loc de 90 de zile de arest pentru Vlad Filat

Valentina Voinu

Adriana Bețișor, procurorul care se ocupă de acest dosar, a declarat că au apărut elemente în acest caz și în cazul în care inculpatul va fi în stare de libertate va exista o influenţă a martorilor în mod direct, scrie ipn, citat de Libertv.

Au fost aduse nişte corespondenţe, care denotă potenţialul inculpatului de a influenţa persoanele care urmează să fie aduse în faţa instanţei şi supuse audierii. Sunt probe noi care au justificat temeinic prelungirea măsurii preventive în continuare”, a spus Adriana Beţişor.

Pe lângă aceasta, Igor Popa, a declarat că ședințele de judecată să devină publice, după ce și co-raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au recomandat ca şedinţele de judecată în cazul ex-premierului  Vlad Filat să fie deschise pentru ca procesul să fie cât mai transparent posibil.

Noi atragem atenția că se fac abuzuri în continuare în cazul domnului Filat. După vizita celor de la APCE, am solicitat ca ședințele de judecată să fie publice, pentru ca noi nu avem ce ascunde. Se urmărește scopul de organiza un proces rapid, netransparent și cu lezarea drepturilor lui Vlad Filat”

Potrivit acestuia, următoarea ședință va avea loc mâine. În zilele următoare au fost programate în jur de 10 ședințe.Dosarul ex-premierului Vlad Filat a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii decembrie. Acesta este învinuit detrafic de influenţă şi corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat pe capetele de acuzare înaintate, fostul premier riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice. Anterior, procurorii au anunțat că au reușit să documenteze suma de 40 de milioane de dolari, deși Ilan Șor scria în autodenunțul său că i-ar fi dat mită lui Vlad Filat în sumă de 260 de milioane de dolari.Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie 2015, iar politicianul a declarat că tot ce i se întâmplă a fost pus la cale de Vlad Plahotniuc.