Acuzații grave la adresa PAS! Valeriu Pașa: ”Olesea Stamate că este infiltrată în PAS cu scopul de a sabota reforma justiției”

Ala Găină

Scandalul după demisia Olesei Stamate din funcția de președinte a Comisiei juridice, numiri și imunități capătă amploare. Activistul civic, Valeriu Pașa, recent ales de Parlament în funcția de membru al Centrului pentru Combaterea Dezinformării, o acuză pe Stamate că ar fi infiltrată în PAS cu scopul de a sabota reforma justiției. 

Aflăm că Olesea Stamate își depune cererea de demisie pe 16 ianuarie. A doua zi merge la o televiziune de închiriat cu ora. Adică acea TV la care pentru o sumă te înțelegi de o emisiune, de niște întrebări specifice de niște ”servicii” de campanie electorală pentru Vanea Ceban. Iar acolo moderatoarea ”pur întâmplător” o întreabă pe Oleasea niște întrebări. De exemplu despre declarația publică a premierului de acum 3 luni. Sau despre premiul președintei. Iar barava noastră Olese se irijează în apărătoare a supremației legii. Iar despre cererea deja depusă de demisie ”uită să spună”.
Peste două zile scrie un eseu patetic pe Facebook și anunță că își depune demisia. Rezultat? Imediat lumea scrie comentarii că e din cauza că ”a crtiticat-o pe Maia Sandu”. De ce? Pentru că PRșicii care i-au pregătit Olesei Stamate ieșirea asta sunt aceeași care conduc non-stop campania de propagandă contra guvernării. Cei plătiți de Șor, Platon și Plaha”, a scris Pașa pe facebook.

Valeriu Pașa spune că membrii PAS ”unt orbiți de lene și incompetența lor politică”.

”Mie și nu doar mie încă din 2019 îmi este clar cine este Olesea Stamate și ale cui interese le face. În loc să fie dată afară din funcție și din partid, aceasta încă va ieși ”pe cal alb”. Misiunea de a sabota reformarea justiției și lupta împotriva corupției și-a îndeplinit-o cu brio. Iar în demisie pleacă probabil pentru că în sfârșit, după mai bine de 4 ani se pare că unora în PAS le-a venit mintea la cap și au început să o ”scoată de la butoane”, adică să ia decizii fără să o întrebe”, a mai scris acesta.

Anterior, Veaceslav Platon a scris pe Telegram că Olesea Stamate și-ar fi dat demisia din funcția de președintă a Comisiei juridice, numiri și imunități întrucât nu a dorit să susțină încă o modificare a Legii Procuraturii care-i permite lui Sergiu Litvinenco să ajungă Procuror General.

Pe 19 ianuarie, Olesea Stamate și-a anunțat demisia din funcția de președintă a Comisiei Juridice, fără să spună exact care ar fi motivele acestei decizii. „Tot începutul are și un sfârșit (…). Am luat decizia de a renunța la funcția de președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități, începând cu data de 1 februarie. Intenționez să mă concentrez mai mult pe creația legislativă, renunțând la procesele organizaționale. Totodată, este și o ocazie să dedic mai mult timp copiilor și familiei”, a scris Stamate.