Agenția Națională a Arhivelor are un nou director. Cine este acesta

Ecaterina Botoi

Agenția Națională a Arhivelor are un nou director. Este vorba de istoricul Igor Cașu, care a fost prezentat astăzi în fața angajaților instituției. Igor Cașu este doctor în istorie și lector universitar la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova.

„Agenția este o instituție valoroasă și importantă pentru Republica Moldova, respectiv și așteptările de la noua conducere sunt foarte mari. De aceea, am recomandat noului director, în primul rând, să înceapă lucrul pe digitalizarea arhivelor și oferirea posibilității de a solicita documentele necesare în format online”, a scris ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, pe pagina sa de Facebook.

Litvinenco susține că noul director al Agenției Naționale a Arhivelor urmează să atragă atenția și la alte obiective ale instituției, cum ar fi: actualizarea legislației în domeniul arhivisticii și adaptarea ei la normele europene; extinderea accesului la fondurile de arhivă; implementarea sistemelor informaționale electronice în domeniul arhivistic; dezvoltarea capacităților instituționale în domeniul depozitării, evidenței și conservării/păstrării documentelor Fondului Arhivistic al Republicii Moldova; respectarea drepturilor și garanțiilor cetățenilor privind accesul la arhive.