Andrei Năstase

Andrei Năstase: Am putea susţine la prezidenţiale candidatura Maiei Sandu

Veronica Vacari

Declaraţia a fost făcută de către liderul Partidului Politic Platforma „DA”, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

Noi suntem de acord cu propunerea Maiei Sandu, de a avea un cadidat comun, pentru a nu segmenta electoratul de dreapta. Încă nu am decis asupra unui candidat, urmează să ne consultăm şi să ne decidem, a precizat Andrei Năstase.

Întrebat dacă ar putea accepta candidatura Maiei Sandu, a declarat că da, însă în anumite condiţii.

Vom analiza minuţios şi dacă aceasta va fi candidatura cu cele mai mari şanse de câştig, dar care să aibă aceeaşi poziţie ca a noastră, atunci o vom susţine. Pentru noi este foarte important să câştigăm alegerile prezidenţiale, pentru a pune capăt regimului oligarhic, a menționat Năstase.

Politicianul a mai spus că în pofida deciziei Curţii Constituţionale din 4 martie, se va insista asupra referendumului constituţional privind modul de alegere şi demitere a şefului statului.

„Decizia CC pentru mine este una neconstituţională. Este o schimbare bună, asteptată de către popor, dar nu în aşa fel. Textul propus de noi este altul. Mai mult, sunt încă două întrebări ce ţin de imunitatea parlamentară şi reducerea numărului de deputaţi”, a spus Năstase.