De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 2 ore

Andrei Năstase

Andrei Năstase: Cazul lui Usatâi ar putea fi o soluţie pentru anticipate

Veronica Vacari

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Usatîi susţine că are o hotărâre irevocabilă a instanţei de judecată, care îl deculpează că ar fi folosit în campania electorală bani din afara ţării. Anume din acest motiv Usatîi a fost scos atunci din cursa electorală. Nu am văzut această hotărâre, dar dacă este aşa, atunci cred că ar fi o soluţie pentru declanşarea alegerilor anticipate. Curtea Constituţională va trebui să accepte sesizarea lui Usatîi, a menționat liderul.

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Andrei Volentir, a precizat că instituţia se află la etapa de recepţionare a documentelor.

După ce vom primi toate documentele, vom verifica corectitudinea lor. Dacă va fi totul corect, vom transmite documentele Parlamentului, care va trebui să numească data desfăşurării referendumului, a subliniat secretarul CEC.