filat

Audierea martorilor acuzării în dosarul lui Vlad Filat s-a încheiat

Veronica Vacari

Mâine, 13 aprilie, va avea loc o nouă şedinţă de judecată în care deja apărarea va prezenta probele sale. Despre aceasta a comunicat procurorul Adriana Beţişor, care nu a precizat detalii din timpul şedinţei de astăzi, transmite IPN.md.

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a precizat că astăzi a fost audiat ultimul martor din partea acuzării, tot astăzi procurorul a prezentat lista probelor şi au fost cercetate documentele.

Nu s-a oferit posibilitatea să atragem atenţia instanţei asupra circumstanţelor importante din probe. De o perioadă îndelungată insistăm pe şedinţe publice. Vom solicita repetat ca şedinţele să fie publice şi aşteptăm ca în faţa instanţei să compară martorii apărării. Printre aceştia este şi ex-guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, sunt şi alţi înalţi funcţionari care sunt responsabili direct de frauda bancară. Urmează să-i audiem, după care vom veni cu aprecieri, a spus avocatul.

Igor Popa a mai spus că apărarea are peste 30 de martori.

Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară şi reţinut pe 15 octombrie 2015. Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă şi riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice. Acesta se declară nevinovat.