Cine îi va lua locul lui Mihai Popșoi după plecarea sa la Ministerul de Externe. Anunțul făcut de Igor Grosu

Adrian Sirbu

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Doina Gherman, îl va înlocui pe Mihai Popșoi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului, după ce acesta a fost numit în funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Anunțul a fost făcut de speakerul Parlamentului, Igor Grosu, într-un mesaj pe Facebook.

„Ne bucurăm că Mihai Popșoi, colegul nostru, vicepreședinte al Parlamentului, șeful fracțiunii PAS și persoana care s-a îngrijit de promovarea diplomației parlamentare pe plan extern își va asuma provocările care ne stau în față din poziția de ministru de externe. De asemenea, doamna Doina Gherman, a cărei responsabilitate în a promova implicarea femeilor în viața politică și eforturi de a promova interesele Republicii Moldova pe plan internațional sunt bine cunoscute, va fi numită șefa fracțiunii PAS și vicepreședintă a Parlamentului. La prima ședință din această sesiune care va avea loc pe data de 1 februarie voi anunța și restructurările din comisiile parlamentare”, a scris șeful legislativului.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, va prelua funcția de ministru al afacerilor externe. Portofoliul de integrare europeană va fi preluat de către Cristina Gherasimov, numită la sfârșitul anului trecut secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării.

Se întâmplă după ce vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, și-a prezentat în această dimineață demisia.