Deputata PAS, Natalia Davidovici, NU a votat pentru interzicerea panglicii Sfântului Gheorghe și a simbolurilor războiului. Cum se justifică aceasta

Ala Găină

Deputatul PAS Natalia Davidovici, s-a abținut săptămâna trecută să voteze proiectul de lege privind interzicerea în Republica Moldova a simbolurilor „Z” și „V”, dar și a panglicii Sfântului Gheorghe, asociate cu agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Într-o postare pe o rețea de socializare, aceasta și-a justificat gestul, spunând că interzicerea simbolurilor războiului este o decizie prematură. 

„Încă consider această decizie prematură. Mă opun cu toată inima războiului josnic și nedrept din Ucraina. Acesta este un adevărat dezastru pentru oamenii acestei țări, cei dragi și rudele mele care locuiesc acolo și pentru noi toți. Sunt împotriva simbolurilor care apelează la agresiune și violență.

Înțeleg că pentru cineva panglica Sf. Gheorghe a devenit un simbol al victoriei asupra fascismului. Este dificil pentru acești oameni să explice că acest simbol a apărut deja în zilele noastre și este folosit acum pentru a promova războiul, nu pacea. Acest lucru necesită timp. Consider că în numele menținerii armoniei în Republica Moldova, nu a meritat introducerea acestei interdicții chiar acum. Pentru a nu da naștere unor provocatori care vor fi doar bucuroși să folosească această ocazie și să continue să incite la ură și intoleranță în societatea noastră”, a mai scris Davidovici.

Săptămâna trecută, deputații PAS Natalia Davidovici și Ana Racu s-au abținut de la votarea proiectului de lege propus de Lilian Carp.