Sergiu Cebotari

Fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari a fost eliberat din arest

Cristina Grosu

 Astăzi avocaţii fostului angajat al „Poştei Moldovei” au contestat decizia judecătorilor de la Nisporeni, care au emis un mandat de arest de 30 de zile, pentru Sergiu Cebotari.

 

   Reamintim că Sergiu Cebotari, a dezvăluit pentru Jurnal TV că, încă în 2012, a descoperit o schemă de contrabandă cu anabolizante prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”. El a fost reţinut pe 29 iulie pentru un arest preventiv. Reţinerea acestuia a avut loc exact în ziua în care urma să transmită probe importante în cazul contrabandei cu anabolizante.

 

   Jurnal.md transmite că Sergiu Cebotari dezvăluise că prin intermediul Poştei Moldovei zilnic ar fi expediaţi zeci de saci cu anabolizante în ţări din Uniunea Europeană şi în Statele Unite. Substanţele interzise ar fi camuflate în colete pe care scrie că ar conţine cărţi ori ziare, iar şefii de la Poşta Moldovei nu doar că sunt la curent, dar chiar controlează afacerea ilegală, dezvăluia Cebotari anterior. Potrivit lui Cebotari, anabolizantele sunt camuflate în colete cu etichetă „Сărţi” sau „Broşuri”. Conducerea instituţiei a respins însă acuzaţiile.