Fostul ministru al Apărării, Valeriu Pleșca este candidatul PSDE la alegerile prezidențiale. Decizia a stârnit nemulțumiri în partid

Ala Găină

Fostul Ministru al Apărării, Valeriu Pleșca, va candida la alegerile prezidențiale din toamnă. Oficialul a fost înaintat de Partidul Social Democrat European (PSDE).

„În spațiul politic am fiert, m-am format, m-am stabilizat în diferite calități. Nu suntem ceva novice în acest sector, pentru care nu știm ce să facem. PSDE are o conotație europeană, nu numai de la denumirea sa, dar datorită relațiilor frățești cu partidele din spațiul european. Noi ne asumăm, atât eu, cât și Partidul Social Democrat European, să învingem, să întărim parcursul țării în spațiul european, ca țara noastră să fie un fenomen”, a spus Pleșca în cadrul conferinței de presă la care i s-a anunțat candidatura.

Decizia formațiunii a stârnit nemulțumirea vicepreședintelui PSDE, Eremei Priseajniuc. Acesta a dat de înțeles că urmează să părăsească formațiunea, din cauza deciziei de a delega un candidat pentru alegerile prezidențiale din afara PSDE.

„În urma unei reflecții profunde asupra direcției pe care o urmează Partidul Social Democrat European, mă simt obligat să îmi exprim nedumerirea și îngrijorarea cu privire la recentele decizii luate de președintele partidului. Promovarea unui candidat din afara partidului pentru alegerile prezidențiale subminează încrederea în procesul nostru intern democratic și devalorizează semnificația membrilor proprii ai partidului, care, după opinia mea, sunt personalități capabile să rezolve orice problemă a țării. De aceea, acest act nu corespunde normelor democratice și demonstrează o lipsă de respect față de propriii colegi și membri”, menționează vicepreședintele PSDE într-o postare pe Facebook.

El consideră că procesele decizionale trebuie să fie transparente și incluzive, însă, din păcate, recentele evenimente au demonstrat o lipsă de respect pentru aceste principii fundamentale.

”În acest context, urmează să iau o decizie referitoare la activitatea mea de vicepreședinte și membru de partid. Sper că această reflecție va sublinia necesitatea unui dialog intern mai profund și a unei realinieri cu valorile noastre fundamentale, dar și va schimba atitudinea conducerii partidului față de propriii membri”, subliniază Priseajniuc.