Mihai Ghimpu

Ghimpu – dezamăgit de rezultatele Referedumului din Regatul Unit

Nicolae Sîli

Deputatul liberal regretă că această victorie aparține taberei „Leave”, însă își exprimă respectul pentru alegerea făcută printr-un exercițiu democratic.

„Am luat act de rezultatele preliminare ale referendumului, care spre regret atestă victoria taberei ”Leave”. Exprimăm respectul față de acest exercițiu democratic și față de opțiunea exprimată a fiecărui britanic. Dar, în același timp constatăm, că acest rezultat reprezintă o consecință produsă de forțele populiste și iresponsabile” se expune Mihai Ghimpu.

Totodată, el încurajează britanicii să rămână parteneri cu Uniunea Europeană, considerând că Europa parcurge o perioadă dificilă.

„Este important că Regatul Unit după ieșirea din UE să rămână un partener cu toate țările membre ale Uniunii Europene și cele din Parteneriatul Estic, inclusiv Republica Moldova.  

 

Partidul Liberal consideră că Europa parcurge o perioadă dificilă, dar suntem siguri că Uniunea Europeană va continua să se extindă, pentru că este fără alternativă pe continentul european. Suntem convinși că celelalte 27 de țări membre ale UE, vor găsi argumntele necesare pentru a depăși acest impas, iar economia și stabilitatea blocului comunitar nu va avea de suferit”, relatează liberalul.

De asemenea, Președintele liberalilor a subliniat că Partidul Liberal a susținut pe tot parcursul campaniei electorale activitatea Partidului Liberal Democrat din Marea Britanie, care era pe poziția taberei Pro-UE.

„Partidul Liberal consideră că viitorul Republicii Moldova nu poate fi decît în Uniunea Europeană, uniune a valorilor, și a supremației legii. Iar cei care se află astăzi în solda Kremlinului și se bucură de acest Brexit, cerând Republicii Moldova să abandoneze drumul spre Europa, sunt împotriva unui viitor prosper, împotriva interesului național”, a adăugat Mihai Ghimpu.