Guvernul, prima reacție despre resturile de rachetă identificate în stânga Nistrului: La fața locului s-au deplasat observatorii militari

Ala Găină

Guvernul R. Moldova a venit cu o reacție cu referire la pretinsa rachetă identificată în regiunea transnistreană. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, la fața locului s-au deplasat observatorii militari din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

„La această etapă nu este clară originea obiectului identificat, și nici nu se confirmă din surse independente traiectoria acesteia. Autoritățile statului vor continua să țină publicul informat pe măsură ce primim mai multe clarificări și informații verificate cu privire la acest incident”, a comunicat Vodă.

Fragmentele unei pretinse rachete S-300 care a explodat noaptea trecută au căzut într-o grădină din satul Chițcani din stânga Nistrului. Despre asta anunță șeful delegației transnistrene în Comisia Unificată de Control, Oleg Beleacov, citat de presa din regiune.

În jurul orei 1 noaptea, locuitorii din Tiraspol și Bender, au auzit explozii.

Presa din stânga Nistrului scrie că echipe de geniști și reprezentanți ai organelor de anchetă au fost trimiși la fața locului.