Igor Dodon, foc și pară după ce premierul României, Marcel Ciolacu, a spus că își dorește unirea Republicii Moldova cu România: „Nu săriți gardul”

Ala Găină

„Vecini români, nu săriți gardul”. Este reacția furibundă a fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon, după ce prim-ministrul român Marcel Ciolacu a declarat că susține unirea Republicii Moldova cu România. Liderul socialiștilor susține că dreptul demnitarilor români de a-și dori unirea se termină „acolo unde încep drepturile moldovenilor”. 

„Dreptul demnitarilor români (de a-și dori unire, anexare) se oprește exact acolo unde încep drepturile și libertățile noastre, ale moldovenilor. Interesul nostru național este să păstrăm statalitatea și identitatea moldovenească. Dragi vecini români, suntem prieteni și frați, dar nu săriți gardul, că nu e frumos”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre unirea Republicii Moldova cu România. Invitat la DC News, premierul României, s-a declarat un susținător al unirii Republicii Moldova cu România.

„Și eu susțin unirea (n.r. Republicii Moldova cu România) și nu am primit interdicție:. E dreptul meu! Eu cred în continuare în unirea între Republica Moldova și România. Că se va face în interiorul UE, că vom găsi (n.r. o altă cale)…Categoric!“, a spus premierul României.