Igor Dodon comportament inadecvat la Bruxelles

Igor Dodon, obraznic la întâlnirea cu diaspora din Bruxelles

Elena Alexandra

Diaspora din Belgia a fost curioasă să afle despre planurile lui Igor Dodon. De aceea l-a întrebat pe socialist ce indicații a primit din Russia referitor la Europa. Întrebarea l-ar fi indignat pe președinte, dar întrebarea cea mai interesantă a fost despre scopul vizitei lui la Bruxelles. „Pe ale cui interese le reprezentaţi dumneavoastră, aici la Bruxelles? Vă dau 4 variante de răspuns: pe ale dumneavoastră, ale partidului, ale lui Vlad Plahotniuc sau Vladmir Putin”. Socialistul a încercat să evite această întrebare, dar până la urmă a răspuns ironic “Interesele Maiei Sandu”. La întrebarea ce a făcut pentru a combate corupția de când se află în fotoliul cald de președinte, Igor Dodon a răspuns nemulțumit „Credeți că este cald? Nu este deloc cald. Era mai cald când nu eram președinte”. „Nimeni nu o să ne facă ordine la noi în țară și nu va lupta cu corupția, dacă nu vom lupta noi”, a mai adăugat acesta. Socialistul, s-a purtat obraznic cu cei, care nu îi adresau întrebări pe plac, spunând că aceştea fac raport pentru Maia Sandu. Majoritatea concetățenilor noștri care au fost prezenți, au refuzat să facă poze cu noul președinte.

În pofida declarațiilor lui Dodon, că de când Moldova a semnat acordul de asociere cu UE situatia în țară noastră s-a înrăutățit. Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a scris pe pagina sa de twitter că rămâne convins că Acordul de Asociere este în interesul Moldovei.

Va amintim că Igor Dodon a făcut o vizită de 2 zile la Bruxelles. În cadrul întrevederii, Igor Dodon a afirmat extrem de ferm că optează în continuare pentru anularea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.