Igor Grosu cere demisia deputatei PAS, Victoria Cazacu, după ce fiica acesteia a fost reținută astăzi la Aeroport pentru acțiuni de corupție

Adrian Sirbu

Liderul PAS, Igor Grosu, cere demisia deputatului PAS, Victoria Cazacu, fiica acesteia figurând printre cei trei inspectori vamali, reținuți astăzi pentru fapte de corupție.

„Azi, CNA a informat despre percheziții la Aeroport într-un dosar de corupție și luare de mită care vizează fiica unei deputate din Parlament. Chiar dacă această persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii de judecată, asemenea cazuri umbresc și subminează lupta noastră împotriva corupției. Depunerea mandatului de către deputata Victoria Cazacu este necesară în asemenea circumstanțe. De asemenea, fracțiunea parlamentară a PAS va întreprinde toate măsurile pentru excluderea deputatei din organele parlamentare și din fracțiune. Corupția este o amenințare gravă la adresa țării noastre și nu vom tolera asemenea cazuri”, a scris Grosu.

Presa scrie că printre cei reținuți la Aeroport, de ofițerii CNA, figurează Cazacu Diana – fiica unei deputate din fracțiunea PAS; Mudreac Ion – feciorul unui deputat socialist; Constantin Brașovschi – fecior de fost deputat.

Ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău cercetează mai mulți inspectori vamali ai Postului Vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău și persoane fizice într-un dosar de corupție. Este vorba despre o schemă infracțională manifestată prin pretinderea sistematică a mijloacelor financiare de la pasageri pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri.